Societat Civil Catalana (SCC) ha demanat aquest dimarts que els partits polítics no s'apropiïn de la manifestació que han convocat pel pròxim 8 d'octubre. La mobilització cerca condemnar l'amnistia i l'autodeterminació sota el lema: "No en el meu nom". L'organització ha instat els partits a no "capitalitzar" la convocatòria, la qual volen que segueixi sent "transversal". La presidenta de SCC, Elda Mata, ha insistit que es fa una crida a la mobilització "a tothom a títol individual".

El passat dilluns, es va donar a conèixer que tant Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, com Santiago Abascal, líder de Vox, coincidirien a la manifestació convocada a Barcelona. En una roda de premsa, Mata ha estat preguntada sobre la presència de polítics en la mobilització i ha matisat que no els "molesta" ningú. D'altra banda, el vicepresident de l'associació, Álex Ramos, ha afirmat que els consta que diverses persones "de l'esquerra" els han expressat "reserves i respecte" a l'hora d'assistir-hi, però ha assegurat que "alguns" els han confirmat assistència.

Per evitar que es "deformi" la convocatòria, Mata ha explicat que han enviat una carta a tots els partits demanant-los que "no vinguin amb els seus logos". Des de SCC han afirmat que les formacions "ho han estès". Mata ha volgut diferenciar la convocatòria de la seva organització amb la manifestació convocada pel PP el passat 24 de setembre, en la qual també es rebutjava l'amnistia. "La va convocar un partit i nosaltres no ho som, som una associació civil. No hi ha cap analogia entre l'una i l'altra i no sentim que tingui res a veure amb nosaltres", ha subratllat.

Sense polítics a la capçalera

Per allunyar-se de logos i banderes de partits, SCC ha anunciat que a la capçalera de la manifestació no hi haurà polítics. Totes les formacions polítiques aniran en un segon bloc de la mobilització "per darrere de la societat civil", ha subratllat l'entitat. 

Mata ha sostingut que han convocat aquesta mobilització per expressar la seva preocupació per "les contínues cessions al nacionalisme excloent", i ha avisat que una amnistia als líders del Procés independentista seria l'avantsala a un procés d'autodeterminació, tesis que l'enviat ja ha defensat anteriorment. Des de SCC han pronosticat que la convocatòria serà un èxit i han augurat que hi haurà "molta gent". Tant que han reclamat a Renfe que, en ser un dia "excepcional", ofereixin "serveis suplementaris" per garantir que tothom que vulgui, pugui assistir a la manifestació.