L'entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat una manifestació a Barcelona contra l'amnistia i l'autodeterminació el pròxim diumenge 8 d'octubre. Amb el lema "No en el meu nom", l'organització espanyolista protestarà contra les reclamacions de l'independentista en la negociació de la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a possible president del govern espanyol. La presidenta de l'entitat, Elda Mata, ha explicat que es vol "donar veu als ciutadans catalans i de la resta d'Espanya que no estan disposats a acceptar que siguin objecte de negociació qüestions que minarien els fonaments del sistema democràtic i de llibertats de la Constitució".

Espera una mobilització "transversal"

La mobilització se celebrarà al migdia i encara no s'ha concretat des d'on s'iniciarà. Societat Civil Catalana espera una concentració "unitària i transversal" sense protagonisme dels polítics. Així mateix, han remarcat que estan treballant en una llista "potent" de personalitats perquè hi participin. 

Des de l'entitat espanyolista expressen que la situació política i social actual d'Espanya se situa en una "cruïlla" i alerten que els independentistes "van aprendre que no valia la pena penedir-se" i que han aconseguit "impunitat i minar la força de l'Estat i la credibilitat". Així mateix, envien un dard a Pedro Sánchez afirmant que "les cessions als independentistes són un camí equivocat" i que l'indult "ha elevat les exigències separatistes a un nivell superior com l'amnistia" i avisen que l'autodeterminació "no té cabuda" dins de la llei. 

Prefereixen una repetició electoral

"No ens deixem enganyar. No estem en mans dels vots del separatisme. És a les nostres mans, a les dels partits i els ciutadans constitucionalistes, iniciar un període de regeneració", afegeix. SCC considera que seria millor una repetició electoral, malgrat reconèixer que no és "l'ideal": "Però indiscutiblement el que no podem fer és cedir davant les exigències dels nacionalistes".

La data escollida per a la mobilització coincideix simbòlicament amb el sisè aniversari de la multitudinària manifestació organitzada per Societat Civil Catalana el 2017, una setmana després del referèndum del Primer d'Octubre, en què centenars de milers de persones van sortir al carrer a Barcelona per mostrar el seu rebuig als objectius dels independentistes.

Precisament, en aquella manifestació hi van assistir els dirigents del Partit Popular, com ara l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, o el delegat del govern espanyol d'aleshores, Enric Millo, juntament amb dirigents del PSC, com Miquel Iceta o els líders de Ciutadans, Inés Arrimadas i Albert Rivera. A més, també hi van participar membres de l'extrema dreta de Vox i és una de les imatges que l'independentisme sempre ha recriminat a l'actual ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta.