La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, ha anunciat aquest diumenge que els presos polítics Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn es presentaran a les eleccions legislatives del 10 de novembre en les llistes de JxCat.

Així doncs, la novetat de la formació liderada per Carles Puigdemont és l'exconseller d'Interior Quim Forn, que després de presentar-se a les eleccions municipals el passat 26-M per ser alcalde de Barcelona, ara formarà part de la llista per anar al Congrés dels Diputats.

En les passades eleccions generals del 28-A, els tres presos van liderar les llistes de JxCat. Mentre Jordi Sànchez va ser el número u per Barcelona, Josep Rull va encapçalar la candidatura a Tarragona i Jordi Turull la de Lleida.

Durant el seu discurs en un acte que JxCat ha organitzat davant la presó de Lledoners (Barcelona), on els candidats anunciats romanen en presó preventiva, ha dit: "Anirem a Madrid per continuar fent el que ja hem fet aquests cinc mesos".

laura borràs lledoners - @juntsxcat

Borràs ha afegit que són compromesos amb la democràcia, els drets humans i la no-violència, i que insisteixen en el projecte independentista perquè consideren que "és el projecte més social per a Catalunya".

"L'estat espanyol només té la raó de la força. Nosaltres volem tenir la força de la raó", i s'ha referit a la proximitat de la sentència als presos polítics per l'1-O, sobre la qual ha dit que hauria de ser absolutòria. També ha retret que l'empresonament dels seus companys de partit és un intent d'"invisibilitzar-los i silenciar-los", i ha afegit que no ajudaran que es retallin drets.