La carta d'Albert Rivera ja té resposta de Pedro Sánchez. Aquest dimarts, el president en funcions ha respost a la carta del líder de Ciutadans amb els mateixos arguments que aquest dilluns. Sense assumir explícitament les condicions, el dirigent socialista li ha reiterat que pot abstenir-se perquè "no existeix cap impediment. Entre altres coses, Rivera demanava aplicar el 155 en cas de desacatament de la sentència de l'1-O, comprometre's a no indultar els presos polítics o desfer el govern d'esquerres i nacionalista de Navarra. Sobre el 155, Sánchez garanteix per escrit que "no vacil·larà".

 

En la seva missiva, el secretari general del PSOE li replica que “si aquest és realment el seu propòsit i està dictat pel zel en la defensa de la Constitució, pot tenir la seguretat que no existeix cap impediment perquè faciliti la investidura”. En aquest sentit, li demana a Rivera que “tingui la seguretat que si la seva voluntat és defensar la Constitució no trobarà aliat millor disposat que el Partit Socialista”. I insisteix en aquest sentit: “Entenent que si aquestes són les inquietuds que condicionen la seva postura en aquest procés d’investidura, no hauria d’existir problema perquè contribuissin amb la seva abstenció i des de l’oposició, al desbloqueig polític, tal i com textualment expressa la seva carta”.

Pel que fa a les condicions d’Albert Rivera, Pedro Sánchez repeteix l’argumentari socialista de les últimes hores. En primer lloc, que “Navarra té un govern liderat pel PSOE plenament compromès amb la defensa de la Constitució i del règim foral i del qual no forma part Bildu, que sí que integrava en canvi l’executiu regional anterior”. En segon lloc, que “el PSOE ha acreditat el seu ple compromís amb la Constitució a Catalunya” i que “un Govern socialista no vacil·laria en fer ús de les seves competències per a garantir la sobrania nacional, la integritat territorial del país i la convivència”, si cal amb l’aplicació del 155 seguint la doctrina del Tribunal Constitucional. Finalment, subratlla que “el propòsit del PSOE és distribuir amb la major justícia la càrrega fiscal”.

“En resum, senyor Rivera, vull transmetre-li el nostre ferm compromís amb la Constitució i les lleis en qualsevol punt de la nostra geografia i millorar el poder adquisitiu i el nivell de vida de les classes mitjanes i treballadores”, conclou el president en funcions.