El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha qualificat de "presa de pèl" la resposta de Pedro Sánchez a la seva proposta per la investidura i ha avisat que mantindrà el 'no' a la investidura si el líder del PSOE no "rectifica". 

Així, Ciutadans no accepta la resposta que li ha donat Pedro Sánchez sobre les condicions del partit taronja per a una abstenció tècnica a la seva investidura i li ha advertit que si no es compromet "amb la solució d'Estat" que li ha proposat votaran en contra.

Rivera ha parlat per telèfon amb Pedro Sánchez i després de conèixer la resposta del líder socialista a l'oferta que li va fer ahir d'una abstenció conjunta amb el PP, ha difós un comunicat amb diverses condicions sobre Catalunya, Navarra i els impostos.

En el comunicat de Ciutadans, Rivera li diu a Sánchez que si vol acabar amb la situació de bloqueig", cal que "recapaciti" i "viri cap al constitucionalisme". Segons Rivera, és "mentida" que les tres condicions exigides per Cs s'estiguin complint i ha afirmat que la reacció del líder del PSOE "no està a l'altura d'un candidat a la presidència del govern espanyol". 

Les condicions de Rivera

Sobre Catalunya, Rivera demana a Sánchez que es comprometi "per escrit" que no indultarà els presos polítics si finalment són condemnats. Així, lamenta que "destacats dirigents del PSOE hagin defensat els indults". A més, Ciutadans exigeix a Sánchez que formi una taula amb ells i el PP per abordar la "planificació de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya".

A Navarra, on governa el PSN en coalició amb els nacionalistes de Geroa Bai i el suport de Bildu, Rivera exigeix a Sánchez que "trenqui aquest pacte" i accepti una "taula de negociació de Navarra Suma amb el PSN" per formar un govern constitucionalista en la comunitat.

Ciutadans també ha denunciat en el comunicat que la proposta econòmica de Sánchez recull una pujada de la despesa de 30.000 milions d'euros i "pujades d'impostos a les famílies i als autònoms" que suposarien un "obús contra la butxaca de milions d'espanyols i per a l'economia de la nació en un moment crític".

El PSOE ha respost aquest matí per escrit a Cs en una missiva firmada per Sánchez en què ha insistit que els socialistes ja compleixen tots els requisits exigits per Rivera. En aquesta carta, Sánchez demana a Rivera que "desbloquegi la situació, compleixi la voluntat dels espanyols i eviti una repetició electoral del tot innecessària".