S'han confirmat les travesses. La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, serà la candidata del PSOE de cara a les eleccions europees que se celebraran el dia 9 de juny. La Comissió Executiva Federal dels socialistes ha fet aquesta proposta, que haurà d'incorporar-se en el Comitè de Llistes que confeccionarà aquest mateix divendres el dictamen amb les propostes que arribin de totes les federacions socialistes. Així, la candidatura acabarà confirmant-se en la reunió del Comitè Federal del PSOE que se celebrarà aquest dissabte a la seu de Ferraz. Es preveu que en aquesta reunió de la direcció socialista es confeccioni la llista definitiva per aquests comicis. Ribera és, segons afirmen des del PSOE, una "líder" europea en la transició energètica. Assenyalen també que és una de les principals impulsores de la solució ibèrica per a reduir el preu del gas a Espanya, així com la reforma del mercat elèctric europeu.

Fa uns dies, la vicepresidenta tercera va perfilar-se com "un actiu important" del govern espanyol i del PSOE de cara a les eleccions europees del 9 de juny, i no va descartar-se com a comissària del pròxim executiu del club d'estats europeus. "En aquesta campanya em veig com un actiu important del meu govern i del meu partit", va afirmar en unes declaracions a Brussel·les. "Si acabo sent jo la persona que té la sort de poder desenvolupar aquestes coses, ho faré encantada de la vida", va afirmar.

En aquelles declaracions, la ministra de Transició Ecològica va parlar sobre la política climàtica europea i va assenyalar que cal "consolidar" l'agenda verda iniciada durant el mandat d'Ursula von der Leyen, amb qui "s'ha avançat molt en la direcció correcta", però es tracten temes que "no es resolen en quatre anys, en cinc anys, ni en deu anys". Tenint en compte com l'agenda de seguretat i defensa està marcant les polítiques europees darrerament, Ribera va apuntar que les pròximes eleccions hauran de dirimir "quin projecte comú" es vol construir, cosa que no ha de versar només sobre "com es defensa Europa o com Europa mostra les seves pors". 

Aquest dimecres, en un comunicat, el PSOE assegura que Ribera "continuarà frenant les temptacions 'retardistes' o el rebuig de l'agenda verda per part de la dreta, defensant la màxima ambició i la justícia social en les polítiques climàtiques i el desenvolupament d'energies renovables com a motors de l'èxit de la Unió Europea".

Els socialistes destaquen que "Espanya es troba a l'avantguarda en el desenvolupament d'energies renovables, sent número u mundial en penetració d'energia solar per cobertura de demanda". Defineixen Teresa Ribera com algú "capaç d'aconseguir consensos, fins i tot amb el Partit Popular i malgrat la incomoditat d'alguns dels seus líders més significatius".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!