El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat aquest divendres el suport de tots els grups parlamentaris per a convalidar en el Congrés dels Diputats el decret de la reforma laboral, incidint en què no caben les imposicions i tots han de cedir en alguna cosa per a facilitar el que és "un bon acord per a Espanya" que permetrà que "creixi en economia i llocs de treball", ha dit el president. 

"Demano formalment el suport de tots els grups parlamentaris a la convalidació de la reforma laboral", ha dit Sánchez durant en la seva intervenció aquest divendres davant del Comitè Federal del PSOE a Madrid, incidint en què l'acord entre sindicats i empresaris i entre els agents socials i el Govern "és un acord de país". El cap de l'executiu també ha instat al PP que compleixi amb un "mínim" i "respecti els acords del diàleg social, s'avingui a renovar el CGPJ i mostri "rigor i educació". 

 

Reforma ambiciosa

Sánchez ha insistit que és una reforma "ambiciosa" i "una peça clau per assolir amb èxit el principal objectiu per al 2022, que Espanya creixi més i assoleixi més acords", ha afirmat. Segons el president, " la reforma ens permetrà abordar i atallar dues dels principals mals del nostre mercat de treball, la precarietat i l'alta desocupació en comparació amb altres països". 

En aquesta línia, ha destacat que "es penalitzarà la contractació de baixa durada i s'incentivarà la contractació indefinida". També ha subratllat que es perfeccionaran els ERTOS, "un dels grans descobriment" durant la gestió de la pandèmia, per a convertir-los en "ERTOS estructurals" que serveixin de "alternativa a l'acomiadament com a forma de flexibilitat interna".

"No hi ha acord si tots no cedim en alguna cosa", ha dit. A més, ha qüestionat "quins interessos defensa l'oposició" si no dona suport a un acord del diàleg social. Sánchez també ha aprofitat la seva intervenció per criticar al PP i ha defensat que la coalició representa "l'estabilitat" enfront l'oposició de la dreta. "Es fan dir constitucionalistes però incompleixen els seus deures constitucionals. Poc o res es pot esperar d'una dreta sense projecte polític i ostatge de la ultradreta", ha afirmat el secretari general del PSOE.

Exigències europees

La nova reforma, ha assenyalat Sánchez, "respon a les exigències que reiteradament Europa ens ha vingut subratllant de reduir la temporalitat, de potenciar la contractació indefinida, d'usar mecanismes de flexibilitat interna en lloc de l'acomiadament i de millorar la formació dels treballadors i de reduir el desajustament entre l'oferta i la demanda". 

"El PSOE defensa l'acord social entre treballadors i empresaris perquè aquesta reforma laboral és una peça clau per a aconseguir amb èxit els objectius del 2022. 

 

Imatge principal: El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez / ACN