El líder de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, demanarà de tornar a declarar davant del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena tot just quatre dies després d'haver-ho fet i un dia després d'haver-se conegut la decisió de mantenir-lo a presó provisional pel delicte de sedició. La petició de Sànchez se suma així a la del conseller Joaquim Forn.

N'han informat fonts de la defensa, que també han confirmat que el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras recorrerà la presó sense fiança dictada el passat 3 de novembre per la magistrada que va començar instruint la causa a l'Audiència Nacional, Carmen Lamela.

Després de prendre declaració divendres passat a Junqueras, set consellers i els líders de ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, el magistrat Llarena va acordar aquest dilluns deixar en llibertat sis dels consellers sota fiança de 100.000 euros i mantenir a la presó els líders sobiranistes, Junqueras i Forn.

Llarena va decidir deixar-los a la presó a l'entendre que malgrat no haver-hi risc que s'escapin, ja que compten amb un profund arrelament personal, es manté el de reiteració delictiva.