Nova sessió de control, nova picabaralla al Congrés dels Diputats entre Pedro Sánchez i Pablo Casado. A poques hores de la declaració dels expresidents Mariano Rajoy i José María Aznar a l’Audiència Nacional pels papers de Bárcenas, el cap de l’oposició i líder del PP ha tractat de dibuixar una cortina de fum, acusant de corrupte el govern de coalició. Un cop més, el president espanyol li ha reclamat que faci una oposició “amb sentit d’Estat”, útil. I ha conclòs l’intercanvi verbal amb una frase lapidària: “Fa pena veure el Partit Popular liderat per vostè”. El mateix debat crispat de les últimes setmanes i mesos, aquest cop a les portes de la campanya electoral madrilenya.

El terratrèmol polític iniciat a Múrcia ha estat l’excusa perfecta per a Pablo Casado, que ha acusat Pedro Sánchez de “tres intents d’atacar-nos amb mocions de censura” (Múrcia, Madrid i Castella i Lleó) que s’han convertit en “tres fracassos”. Ha criticat que “jugui al Monopoly amb les institucions”. Fins i tot ha repassat els suposat casos de corrupció que afecten ministres del govern espanyol, començant per la imputació de Podemos (la peça va ser arxivada). També ha posat el focus en José Luis Ábalos pel rescat de la companyia aèria veneçolana Plus Ultra.

I Pedro Sámchez ha respost contraatacant, reclamant-li “una mica de pudor”, que “es miri al mirall després d’escoltar-se” i que s’estalviï les “lliçons”. Ha posat l’exemple de Múrcia per a denunciar que “sustenten el govern en base a la corrupció i el transfuguisme” i “en braços de la ultradreta”. També l’exemple de Madrid, on lluny de donar estabilitat “trenquen unilateralment el seu govern”. En aquest context, el president del govern espanyol li ha etzibat: “Ahir deia que li feia gràcia quan escoltava que el PP no tenia projecte. No és que faci riure, sinó que fa pena veure el PP liderat per vostè".

A més a més, el dirigent socialista també ha aprofitat els lamentables episodis protagonitzats per diputats del PP durant l'última setmana. Ha citat el cas del diputat que va cridar “vés al metge” a Íñigo Errejón per preguntar per salut mental, o el que va dedicar un comentari masclista a la ministra Yolanda Díaz. “Vostè diu aquestes coses i insulta d’aquesta manera que els seus diputats senten que tenen barra lliure”, ha criticat Sánchez.

Aquesta ha estat l'última sessió de control de Pablo Iglesias com a vicepresident segon del govern espanyol, abans de deixar La Moncloa per anar a fer de candidat a les eleccions madrilenyes del 4 de maig. Al líder de Podemos se l'ha pogut veure aplaudint Sánchez, a diferència de sessions de control anteriors.