Jordi Sànchez té molt clara la resposta de la ciutadania en cas de sentència condemnatòria del judici al procés: "Hem de ser capaços d'aturar el país i sortir al carrer a protestar indefinidament. Si més no, és molt important que no renunciem a l'absolució". 

En una entrevista al programa Preguntes freqüents de TV3, el dirigent de Junts per Catalunya ha insistit en no renunciar a l'absolució, però, en el cas que es confirmi una condemna, ha emplaçat les entitats independentistes a liderar la resposta ciutadana: "La resposta ha de venir de la ciutadania i ha de ser liderada per les entitats. Emplaço l’ANC i Òmnium que es posin d’acord d’una vegada i recuperin la unitat d’acció".

Les relacions amb ERC

El dirigent polític ha estat preguntat per les relacions entre JxCat i ERC pocs dies després que el pacte entre Junts per Catalunya i el PSC per la Diputació de Barcelona hagi obert una esquerda entre els dos partits independentistes. Segons Sànchez, l'independentisme està patint "la conseqüència de la manca d'unitat electoral".

Sànchez considera que tot es remunta a "la desunió del 21-D en plena aplicació del 155" i afegeix que "això ja va ser un presagi". Assegura estar dolgut per la desunió independentista i, per això, reclama als líders de l'ANC i Òmnium que "s’arromanguin i s’arrisquin a fer propostes de consens per seguir avançant com vam fer fins al 2017".

"Sense unitat no farem res de bo", insisteix mentre recorda que el referèndum de l'1 d'octubre "va ser possible gràcies a la unitat". Ara bé, Sànchez no dubta a afirmar que la unitat independentista es va trencar "perquè alguns van ensumar eleccions".

Eleccions espanyoles

A Pedro Sánchez li queden pocs dies per aconseguir el suport necessari i poder ser investit president del govern espanyol, si no ho aconsegueix, s'hauran de tornar a fer eleccions, sobre això, Jordi Sànchez ha opinat: "Si anem a noves eleccions espanyoles, poques setmanes després de la sentència, seria una bona oportunitat per fer una llista conjunta de tots els sobiranistes per exigir una solució política al conflicte".