Una seixantena de persones han tallat l'AP-7 a l'altura de Girona Oest en protesta per l'empresonament de Pablo Hasél aquest dissabte. Els manifestants han creuat el peatge i han entrat a la carretera pels volts de quarts de vuit del matí per ocupar la calçada.

Després han tallat branques i canyes per preparar una barricada. De moment, ocupen un carril i la circulació està tallada en sentit nord i els Mossos es veuen obligats a fer desviaments. Es dona la circumstància que a les dotze del migdia hi ha prevista una manifestació al centre de Girona en suport al raper lleidatà.

Un parell d'hores més tard, els Mossos s'han personat a l'altura del tall i han desallotjat l'autopista.

Deu dies de protestes

Deu dies després de la detenció del raper Pablo Hasél, les protestes no s'aturen. Aquest divendres al vespre, centenars de persones s'han manifestat a Terrassa "contra la brutalitat policial" davant la comissaria de la Policia Nacional. Durant la protesta s'han cremat contenidors i s'han llançat objectes contra la línia policial. Hi ha, almenys, set detinguts, sis majors d’edat i una menor. 

Barricada AP7 Pablo Hasél 1 ACNUna quarantena de joves tallen l'AP-7 aquest dissabte al matí / ACN

La manifestació ha començat a les vuit al raval de Montserrat i, quan avançava cap al centre, s'ha trobat amb el cordó policial que impedia el pas. Davant d'aquest bloqueig alguns dels manifestants han començat a llançar pedres, pirotècnia, ous, llaunes i altres objectes a la línia policial que tenien a escassos metres. Després d'avisar que desistissin de l'actitud, els agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) han carregat i ha dispersat els manifestants. En aquest moment hi ha hagut la primera detenció. 

Posteriorment els Mossos han informat que el grup de persones que ha protagonitzat els enfrontaments ha fet barricades al carrer Col·legi i cremat contenidors a la Rambla, fet que ha requerit la intervenció del cos de Bombers.