El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha assegurat que no s'ha sentit pressionat per restituir al Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero al capdavant del cos: "Les decisions les prenc jo. Això sí, després de treballar amb el meu equip". Segons ha dit en una entrevista 'El Periódico', no ha rebut cap pressió i va voler cessar des del primer moment al secretari general d'Interior, Brauli Duart, perquè no el coneixia de res i "no podia assumir el repte de dirigir la Conselleria d'Interior amb una persona desconeguda".

Quant als enregistraments en els quals l'exdirigent convergent David Madí nega la vàlua de Sàmper per dirigir la conselleria, el conseller no entén com van sortir a la llum i creu que s'ha de fer "estirada d'orelles als cossos que permeten aquestes filtracions i, de forma especial, a l'autoritat judicial".

Sàmper mira endavant

Preguntat per les declaracions de Trapero, en les quals afirmava tenir un pla per detenir l'expresident Carles Puigdemont, Sàmper ha dit que no vol entrar en valoracions i que mai no s'ho ha preguntat: "No m'interessa saber si és cert o una estratègia. I vull fer creu i ratlla".

A més, ha assegurat que s'han llegit tots els discursos de Trapero en actes dels Mossos abans de restituir-lo, perquè no volia oferir-li el càrrec a una persona que tingués idees incompatibles amb les seves.

I ha conclòs que les seves idees sí que són compatibles perquè el major té una interpretació de la policia moderna i progressista, en les seves paraules, i ha destacat la seva "autocrítica i capacitat per demanar perdó". Ha desitjat que Trapero continuï al càrrec molt temps més perquè tenir "tants caps en tan poc temps no és bo", i ha lamentat que s'ha fet un ús polític dels Mossos des de tots els partits: per això demana que els agents facin de policies i siguin els polítics els que s'encarreguin de la política.

També ha afirmat que Eduard Sallent ha pres el seu cessament com a comissari en cap amb comprensió i que, en la conversa que va mantenir amb ell va ser "molt correcte i molt educat".

Sobre els antiavalots

Sàmper ha afirmat que la imatge social dels agents antiavalots és injusta i que són imprescindibles. S'ha compromès a "no permetre la violència gratuïta, encara que en la situació actual la reivindicació de les persones que no poden arribar a final de mes ha de saber interpretar-se, segons ha dit.

Quant als desnonaments, Sàmper ha mantingut que cada setmana n'hi ha dos o tres de conflictius "del centenar que s'efectuen" i que, segons la seva opinió, ningú no parla dels altres en els quals els policies han aconsellat retardar el llançament.

Fotografia principal: El Conseller d'Interior Miquel Sàmper /Sergi Alcàzar