El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, s'ha referit avui a les gravacions del cas Volhov que han transcendit i que han saltat a la comissió d'Interior del Parlament a preguntes dels diferents grups parlamentaris.

"Crec que tinc guanyada la credibilitat. El que vaig fer és el que es volia evitar", ha dit el conseller fent referència a la conversa telefònica de David Madí on es parlava de la gent de confiança de la conselleria. Sàmper va apartar del càrrec de secretari general Brauli Duart. Un històric del departament i també de la Corporació Catalana de Mitjans, que va tornar a Interior amb Miquel Buch. 

"La consciència no la puc tenir més tranquil·la, perquè vaig tallar qualsevol vincle amb aquesta trama. Es va tallar de soca-rel qualsevol sospita", ha dit el conseller en seu parlamentària.

Entre les trucades telefòniques que han transcendit n'hi ha una on David Madí deixa entreveure que ha demanat a Miquel Sàmper que no prengui cap decisió abans de parlar amb ell i amb Duart.

Brauli Duart, però, va decidir deixar la secretaria d'Interior l'endemà de la presa de possessió de Miquel Sàmper com a conseller. 

El contracte de Tubau 

Sàmper també ha admès, a preguntes dels grups, que hi va haver un endarreriment en el pagament dels honoraris de l'advocada del major Josep Lluís Trapero, Olga Tubau. "Sí. Perquè s'havien d'encabir en fórmules de contractació pública. No es podia fer amb un contracte menor", ha dit.

Segons el conseller, els honoraris d'un judici de més de dos mesos i a Madrid no es podien assumir amb un contracte menor. 

Sobre el retorn del major Trapero, ni una paraula. I això que els grups també l'hi han preguntat. S'ha limitat a fer una valoració de la sentència idèntica que la que va fer a l'entrevista de diumenge a ElNacional.cat