El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha restituït Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d'Esquadra. Trapero torna així a exercir de major amb competències plenes.

El conseller Miquel Sàmper ha comunicat avui al major Josep Lluís Trapero la seva restitució com a cap del cos de Mossos d’Esquadra. Segons un comunicat del departament, el conseller "ha mantingut una conversa amb el major, que va ser destituït com a cap dels Mossos pel govern estatal l’octubre del 2017, i li ha comunicat la seva decisió".

En el comunicat, Interior recorda que "després de la sentència absolutòria de l’Audiència Nacional, el conseller va reiterar al major la voluntat de restituir-lo al capdavant dels Mossos d’Esquadra per revertir els efectes de l’article 155, però Trapero li va manifestar que necessitava uns dies per valorar la seva situació professional actual". Sàmper ho explicava així diumenge en una entrevista a ElNacional.cat.

Avui el major ha informat al conseller de "la seva disposició ferma d’assumir de nou el comandament del cos i Sàmper li ha manifestat que ho faria efectiu de forma immediata".

Amb la tornada de Trapero, Eduard Sallent deixa el càrrec de comissari en cap del cos. Va ser nomenat el juny del 2019, quan va substituir el comissari Miquel Esquius. Sàmper s'ha reunit amb ell i amb el director general de la Policia, Pere Ferrer. El conseller "ha manifestat personalment el seu agraïment per la feina realitzada al capdavant dels Mossos d’Esquadra" a Sallent.

Primera reunió de treball

El conseller Sàmper, acompanyat de la secretària general d’Interior, Beth Abad, i del director general de la Policia, Pere Ferrer, han mantingut una primera reunió de treball amb el major Trapero aquesta mateixa tarda.

Primera reunió restitució Trapero amb Sàmper - Dep Interior

Primera trobada entre el conseller Miquel Sàmper i el major Josep Lluís Trapero al Departament d'Interior

Així mateix, el conseller i el major han acordat celebrar demà una reunió amb els alts comandaments del cos al complex central dels Mossos a Sabadell.

La reacció de Buch

L'ex conseller Miquel Buch ha reaccionat també a la restitució. Amb dos tuits ha celebrat la restitució del major Josep Lluís Trapero i ha agraït la feina d'Eduard Sallent.

Buch també va nomenar Eduard Sallent no fa ni un any, després que el comissari Miquel Esquius, decidís renunciar al càrrec.