La campanya no s'acaba. El líder del PSC, Salvador Illa, ha equiparat les queixes de l'actual president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, amb les de l'independentisme català. En l'acte Andalusia: present i futur celebrat aquest dimecres a Barcelona, Illa ha demanat el vot per al seu company socialista Juan Espadas de cara a les pròximes eleccions andaluses. D'ell n'ha destacat "l'autoexigència" i l'ha contraposat amb la manca d'autocrítica d'altres rivals polítics. I aquí és on ha equiparat el candidat del PP a Andalusia i l'independentisme català, fent referència a la suposada poca autoexigència que presenten.

El líder del PSC ha criticat la manera com Moreno s'espolsa les culpes i demana responsabilitats tant al govern espanyol com als ajuntaments dels problemes de la comunitat autònoma. Una tàctica que també té lloc a Catalunya, "on la Generalitat mai no fa res malament i ells són els responsables d'haver descobert la lluna". "Està molt bé que et queixis en matèria d'inversions, però estaria molt millor si no haguessis tingut deu anys parada la línia 9 del metro (de Barcelona)", ha retret. És clar, no ha fet referència en cap moment a les excuses de mal pagador que posa el govern espanyol a l'hora de justificar la manca d'inversions. Recordem que l'Estat només va executar un terç de les inversions previstes a Catalunya.

 

En un altre ordre de coses, Illa ha insistit en el fet que "Catalunya i Andalusia estan entrellaçades" per tal de reafirmar-se en una idea que ja va compartir dissabte passat en un acte a Granada: "Catalunya no s'entendria sense les aportacions importantíssimes dels andalusos". A més, ha dedicat una part del seu discurs a parlar "d'identitats compartides". "Es pot ser català i espanyol. De fet, es pot ser català, andalús i espanyol", ha insistit.

L'acte Andalusia: present i futur s'ha celebrat a Barcelona per mostrar el suport del PSC al PSOE en les pròximes eleccions andaluses, que tindran lloc aquest diumenge 19 de juny. Illa ha demanat el vot per Espadas i ha mostrat el seu desig perquè governi. Però res fa pensar que pugui governar. De fet, només dues incògnites envolten el candidat socialista: com serà de gran la seva batacada i si acabarà facilitant un govern del PP en solitari per evitar que Vox entri a l'executiu andalús. En aquesta línia s'ha expressat aquest mateix dimecres el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha reptat el PSOE a investir Moreno "si tant els molesta" el partit d'extrema dreta.