El líder del PSC en el Parlament, Salvador Illa, ha considerat que "Catalunya no s'entendria sense les aportacions importantíssimes dels andalusos", i ha reivindicat els llaços entre Catalunya i Andalusia. Així ho ha manifestat aquest dissabte al Centre de Salut Cartuja Granada, en un acte per acompanyar l'alcalde de la ciutat, Paco Cuenca, on ha demanat als andalusos que surtin a votar en les eleccions andaluses del pròxim 19 de juny, i que apostin pel candidat del PSOE, Juan Espadas perquè s'encarregui de posar les persones "en primer lloc". Illa ha reiterat que en aquestes eleccions hi ha molt en joc i que "del que es tracta ara és de fer una política que materialitzi les ideologies, que converteixi els valors en coses concretes".

Illa ha fet una passa endavant pel candidat socialista i ha indicat que els discursos "apassionats" dels candidats d'altres formacions no serveixen per a res si no són capaces d'aconseguir que "els ideals entrin per la porta de les llars en forma d'ocupació, de millors drets i de millors serveis". Ha conclòs afirmant la política ha d'actuar "posant a les persones en primer lloc", com, segons ell, ha fet el govern socialista amb reformes com la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI). 

No convé a Catalunya

El líder del PSC, ha criticat la plantada del Departament de Territori plantada del Departament de Territori aquest divendres a la ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, en la roda de premsa prevista per abordar el futur de les infraestructures al Vallès. "És l'actitud que justament no convé a Catalunya", ha valorat Illa, que ha titllat l'absència del Govern "d'injustificada". Territori argumenta que és "una mostra de rebuig per la manca d'inversions de l'Estat a Catalunya" i s'emplaça a la reunió de la Comissió Bilateral d'Infraestructures de divendres vinent. "Menys baralles, menys estar pendents dels tuits i més treballar, això és el que ens convé", ha reblat. "Sembla que a alguns els agrada que les coses no se solucionin", ha afegit Illa, que ha retret a la Generalitat que la ministra de Transports i Mobilitat vagi a Sabadell "i ells no hi vagin". En una atenció als mitjans a Rubí, el dirigent socialista ha demanat que el Govern es deixi de "picabaralles" i també de les "discussions permanents en el si de l'executiu". Illa, li ha reclamat al president Pere Aragonès, la mateixa manera de fer al Govern. "Cal ser constructius per a millorar les infraestructures de Catalunya, i no queixar-nos sempre", ha etzibat.