El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha reptat el PSOE andalús a investir el candidat popular a la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, si "tant els molesta Vox". "Si al PSOE el molesta tant Vox, que ho acrediti", ha declarat  Feijóo davant dels mitjans després de visitar l'empresa Kimitec a Vícar (Almeria) acompanyat pel coordinador general del PP, Elías Bendodo.

Feijóo també ha denunciat els "tics" del PSOE "atemorint" la gent si vota el Partit Popular a les eleccions de diumenge com, a parer seu, ha fet la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra. Concretament, Lastra ha animat a votar el PSOE per "no haver de sortir als carrers com en 2018". Sobre les declaracions de Lastra, Feijóo ha demanat un "desmentiment". 

Feijóo també ha denunciat que es pretengui "acovardir la gent d'aquí a diumenge" i ha afirmat que "no és raonable aquest tipus de pors a la llibertat i al dret al vot" davant d'aquesta cita amb les urnes. I ho ha reblat, tot assegurant que "aquests tics del PSOE fan por". "Esporuguir la gent dient que si vota el PP sortirem al carrer, avui que és l'aniversari de les primeres eleccions democràtiques, necessita un desmentiment de forma categòrica del PSOE, primer per la seva història, i segon per ser un dels partits que està governat Espanya”.

Al seu torn, Juanma Moreno, al ser preguntat què farà el PP si necessita el suport de Vox, després que el partit d'ultradreta hagi assegurat que exigirà entrar al govern andalús a canvi dels seus vots, ha assegurat que tot depèn del PSOE. "Entenc jo que el PSOE ens donarà una solució. Si el que guanya és el PP i el PSOE té possibilitat de donar suport a la investidura, ja no hi ha cap comentari sobre això", ha indicat.

Governar "sense intermediaris"

Feijóo ha explicat que l'objectiu del PP a Andalusia és pactar directament amb els vots que surtin de les urnes. "Si els andalusos volen tenir un president sense intermediaris, sense lligams, un president que presideixi la Comunitat més poblada d'Espanya, només hi ha una fórmula, votar Juanma Moreno", ha indicat. A més, Feijóo ha remarcat el model de gestió de Moreno de rebaixa d'impostos que "suposarà que la legislatura vinent els andalusos tinguin 500 milions d'euros addicionals a les butxaques". Finalment, ha elogiat la disminució dels tràmits burocràtics, la inversió en infraestructures i les polítiques útils de treball.

La Fiscalia s'oposa a tombar la candidatura d'Olona a Andalusia

La Fiscalia Provincial de Madrid s'ha posicionat en contra de tombar la candidatura de Vox a Andalusia, liderada per Macarena Olona. El Ministeri Públic s'ha oposat a la petició que va fer un advocat en el marc d'una demanda contra la formació d'ultradreta per la redacció dels seus estatus. El lletrat denunciant va al·legar que els candidats de la llista de Vox per les eleccions del 19 de juny a Andalusia es van escollir "a dit". La Fiscalia assegura que ja s'han escollit candidats amb els mateixos estatuts i assenyala que suspendre la llista d'Olona causaria un dany a Vox que seria "irreparable".