El diputat d'Esquerra Republicana Jordi Salvador ha lliurat a la ministra Meritxell Batet, a l'inici del ple d'aquest dimarts, el llibre 'Desmuntant Societat Civil Catalana', de Jordi Borràs. La intenció era donar-li al ministre Josep Borrell, que el cap de setmana va participar a l'escola d'estiu de Societat Civil Catalana, però no era a l'hemicicle.

Es dóna la circumstància que Borràs, fotoperiodista investigador de referència sobre l'extrema dreta a Catalunya, va ser víctima ahir d'una agressió feixista a Barcelona per part d'un individu que es va identificar com a policia. Salvador, després de recordar-li l'agressió, ha transmès a la ministra que no pot entendre que un ministre d'un Govern socialista clausuri l'escola d'estiu d'una organització amb acreditats vincles amb l'extrema dreta. És el que precisament desemmascara el llibre de Borràs.

Per altra banda, la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha assegurat al programa El Matí de Catalunya Ràdio que les investigacions sobre les agressions d'ahir al fotoperiodista Jordi Borràs a Barcelona ja han començat.