La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha assegurat aquest dimarts que les investigacions sobre les agressions d'ahir al fotoperiodista Jordi Borràs a Barcelona han començat. 

"Em consta que han començat les investigacions", ha dit Batet, en una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio, que també ha condemnat els fets. 

La ministra socialista ha parlat sobre els moviments del govern de Sánchez en relació a la justícia espanyola pel cas 1-O i ha aclarit que el govern espanyol no pot dir a la fiscalia què ha de fer. 

Les millores per Catalunya

Sobre la polèmica pel cas Corinna, la socialista ha explicat que està a favor de la compareixença del cap del CNI i que és prudent escoltar aquestes explicacions. També ha reconegut, a Catalunya Ràdio, que no ha sentit les converses de Corinna. 

Batet ha insistit que la majoria independentista del Parlament "no li permet saltar-se les normes". En aquest sentit, la ministra ha recordat que el govern de Sánchez ha fet possible l'acostament de presos i la reunió entre el govern català i espanyol. 

Hi han hagut millores, ha assegurat, les noves mesures de dèficit beneficiaran a Catalunya i a les "administracions més complidores". Respecte a la comissió bilateral Estat-Generalitat Batet ha confirmat contactes amb la consellera Elsa Artadi i el conseller Ernest Maragall.