El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, s'ha dirigit a tot el cos dels Mossos d'Esquadra un cop s'ha conegut la sentència que absol el major, Josep Lluís Trapero. Ha mostrat la seva "alegria" per l'absolució i, en una carta que ha enviat a tots els agents, ha refermat la convicció que el que es va fer tant el 20-S com l'1-O va ser el correcte i el que s'ajustava a llei: "Es fa palès que sempre vàrem actuar d’acord amb la llei, a les ordres de l’autoritat judicial".

Sallent agraeix el testimoni dels mossos que van haver de declarar en el judici i els fa partícips de la defensa del cos i de la seva professionalitat: "Durant els mesos que ha durat la instrucció i el judici oral, molts de vosaltres heu participat com a testimonis per traslladar al tribunal com vàrem actuar aquells dies. Sens dubte aquesta aportació ha contribuït a l’objectiu de demostrar la seva innocència i la professionalitat del Cos de Mossos d’Esquadra".

 

 

"Podeu sentir-vos orgullosos del que som i del que vàrem fer. El nostre cos, al llarg del temps, ha destacat per la seva capacitat de fer front a les adversitats i tirar endavant. En aquelles hores difícils i els següents anys també vàrem fer-ho, i no vàrem sucumbir ni al pessimisme ni al desànim. Sempre hem treballat seguint criteris professionals, amb la voluntat de servir el país i la seva gent, i fer-ho amb respecte a les lleis, i ho hem fet quan això semblava impossible i quan sabíem que podia generar incomprensió", diu la carta que és una dosi de moral i energia per a un cos que des de fa 3 anys s'ha sentit qüestionat i pressionat.

De fet, el comissari en cap no amaga "l'impacte" que el procés ha tingut en el cos de la policia catalana: "Els fets que s’han enjudiciat es circumscriuen en un període de gran complexitat i gran transcendència per a la societat i les institucions catalanes i que van tenir un gran impacte en el cos de Mossos d’Esquadra. Tres anys després, ha quedat demostrat que els Mossos d’Esquadra sempre vam actuar amb el millor ànim".