No serà ni el govern espanyol, ni el govern català qui decideixi el futur de Catalunya: seran els catalans. Insistint en aquesta idea, el president d'ERC, Sergi Sabrià, ha advertit el cap de l'executiu estatal, Pedro Sánchez, que "si algú es pensa que arreglant Rodalies aporta alguna solució a la situació política no és així".

Ho ha fet en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, on ha volgut deixar ben clar que l'ideal, segons el seu parer, seria "donar a la gent certa estabilitat" i provar de solucionar els problemes que tenen amb JxCat, que es van evidenciar la setmana passada quan el president del Parlament, Roger Torrent, va acabar suspenent el ple i ajornant-lo a principis d'octubre per la falta d'entesa entre els dos grups sobiranistes.

Això sí. Entendre's, i "coordinar la unitat d'acció" per "caminar junts", ha volgut subratllar, no és incompatible amb "ocupar bé els nostres espais". Precisament en aquest sentit, Sabrià ha assegurat que per als republicans "Carles Puigdemont continua sent el president legítim", al mateix temps que ha aplaudit la feina que està fent el president a l'exili perquè considera que la internacionalització de la situació "ha posat en escac la justícia espanyola".

Uniformitat Vs. transversalitat

Desitjant sort a la Crida Nacional per la República, el president d'ERC ha posat damunt  la taula que "és bo per al país que hi hagi un espai de centredreta". I és que, segons el seu judici, "si fem una crida a la uniformitat es perd la transversalitat" i, justament per això, ha insistit en diverses ocasions a conservar "cadascú els seus espais".

Ara bé. Sabrià ha criticat que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena "intenta alterar les majories del Parlament" i ha advocat per "robar la manera que els diputats processats no hagin de renunciar al seu escó per recuperar l'espai quan la situació es reverteixi".

Sumar és sempre millor que restar. En aquest sentit, el president d'ERC ha lamentat les discrepàncies amb JxCat de la setmana passada i ha volgut deixar clar que "són episodis que no s'haurien de repetir i que hauríem de resoldre abans de començar un ple".