Ja recordava el president espanyol, Mariano Rajoy, aquest matí a la Cope que un grup de hackers russos està actuant per "desestabilitzar" la Unió Europea i que, d'aquests, "el 55% dels perfils falsos eren a Rússia", perfils falsos que estan programats per retuitar automàticament tuits de, per exemple, el fundador de Wikileaks, Julian Assange.

Aquesta informació, que sortia publicada poc abans de la celebració del referèndum El País i que, a més, tot el govern espanyol ha anat avalant en tromba al llarg d'aquestes setmanes, ha donat molt de sí a la xarxa i s'ha convertit en la riota de molts usuaris.

Un d'ells és el periodista Pere Mas, que ha bromejat aquest matí a Twitter informant al diari citat que "ja he rebut el correu de Russia Today i del Kremlin amb els tuits que he d'escriure avui".

Ell no ha estat l'únic a ironitzar sobre la situació. També ho ha fet l'escriptor Francesc Serés, que s'ha limitat a penjar una fotografia d'una caixa de mill amb la descripció en rus qüestionant-se si aquest és l'esmorzar d'Assange, de Putin i el seu i es pregunta si això és una casualitat per acabar responent que "no ho crec".

Les respostes a aquests tuits no tenen pèrdua. Una usuària deixa anar que "si em sobra temps, em diuen que busqui ucraïnesos per aquí i els insulti".

D'altres han fet broma assegurant que li han demanat subcontractar veneçolans, chavistes, iranians i filoetarras".

Mentrestant, algú ha ironitzat a la inversa: preguntant a El País si ja han rebut el correu de la Moncloa amb tot el que han d'escriure.

Alguns, directament, han dit sarcàsticament que primer marxaven a menjar ensalada russa, però calmaven els ànims assegurant que després ja es passarien tota la tarda trolejant.

El ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ja va deixar anar divendres passat que "sembla que hi ha informes bastant contrastats que acreditarien que les xarxes russeshackers són darrere d'alguna cosa que no és exclusivament contra Espanya, sinó una manera de desestabilitzar la UE" i va dir ben clar que el seu govern ho investigaria.