El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, ha assegurat aquest divendres que "hi ha informes bastant contrastats" que acrediten que un grup de hackers russos està actuant per "desestabilitzar" la Unió Europea.

Així ho ha manifestat en una entrevista a la Cope, preguntat per si hi ha preocupació a la Unió Europea per la col·laboració d'aquests hackers en el procés independentista català.

"Sembla que hi ha informes bastant contrastats que acreditarien que les xarxes russes o hackers són darrere d'alguna cosa que no és exclusivament contra Espanya, sinó una manera de desestabilitzar la UE", ha indicat.

El ministre ha afirmat que aquest interès l'ha tingut Rússia "des de fa temps" ja que, segons ha destacat, aquest país no se sent "còmode" amb la "unitat" del projecte europeu.

Les actuacions de les xarxes russes, ha explicat Dastis, "seran objecte d'estudi" a Espanya i al sí de la Unió Europea, on es construirà una estratègia "per fer front a la propaganda" que fan els hackers contra la UE.