Josep Rull, com la gran majoria dels seus companys de partit, s'ha mostrat cautelós amb la taula de diàleg entre Catalunya i el govern espanyol que ha de servir per trobar una solució al conflicte polític. En aquest sentit, el que va ser conseller de la Generalitat ha apuntat que, segons com es desenvolupi, es pot acabar convertint en un "anestesiant pel procés d'alliberació nacional", encara que si és així, els dirigents catalans ho notaran de seguida. 

Així, tot i que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha reconegut que al pacte de govern amb Esquerra es preveu un temps de marge de 2 anys per comprovar el seu funcionament, creu que no tindria sentit mantenir-la si no es produeix cap mena d'avenç. Diferents membres de Junts ja s'havien manifestat en aquests termes, fet que Laura Vilagrà ha lamentat, ja que considera que aquests dubtes afebleixen la posició de la Generalitat i "no són l'actitud adequada".

Amb tot, Rull considera que el Govern és fort i que entre els seus membres hi ha "molta cohesió". 

L'abraçada amb Puigdemont 

Des que a finals de juny el govern espanyol el va indultar, a ell i a la resta dels presos polítics, s'ha hagut d'acostumar a viure fora de la presó, fet que li va costar especialment durant els primers dies. Tot va canviar quan va poder viatjar a Waterloo per reunir-se amb el president Puigdemont, a qui va poder abraçar tres anys i mig després, i amb altres membres del govern a l'exili. Llavors es va tornar a "sentir lliure".  

Respecte a les paraules de la ministra de Justícia, Pilar Llop, qui veu improbable que el Suprem tombi els indults, Rull assegura que mai s'ha de descartar cap opció, ja que en tot el que fa referència a la justícia espanyola "ens hem de preparar per al pitjor". A més, reconeix que no el va sorprendre que fos Ciutadans, excompanys seus al Parlament, qui hi recorres en contra: "Ells viuen instal·lats en la venjança, nosaltres en l'esperança". 

Rull també ha reaccionat a les paraules de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que va considerar que l'independentisme ja hauria d'haver pres la lliçó. El conseller s'ha mostrat "molt enfadat per aquestes paraules", que ha titllat d'ofensives: "que es pensa aquesta gent?", s'ha lamentat. Per això, ha volgut aclarir a la també portaveu del govern espanyol que no aprendran "ni ara ni mai" a "deixar de sentir-se nació i voler ser lliures".

Contrari a l'ampliació 

Per la seva part, qui va ser conseller de Territori i Sostenibilitat s'ha mostrat contrari a allargar la tercera pista a l'aeroport del Prat i ha apuntat que no és una condició necessària perquè pugui ser un 'hub' internacional, tal com es pretén. En canvi, ha remarcat la necessitat d'una terminal satèl·lit i la connexió ferroviària amb Reus i Girona però no l'ampliació, que afectaria l'espai natural de la Ricarda

Sobre aquest aspecte ha recordat que "els països seriosos entenen que la biodiversitat no és un afegit sinó quelcom essencial", fet que s'hauria de reproduir aquí.