Reus ha mostrat satisfacció per l'empenta definitiva a l'estació intermodal, en el marc de l'acord entre la Generalitat i Aena, que també garanteix la connectivitat entre l'aeroport de Reus i el del Prat en 30 minuts, amb alta velocitat. Les obres de l'estació, una infraestructura llargament reivindicada al territori, s'iniciaran abans del 2026, segons ha avançat l'alcalde Carles Pellicer, en una compareixença aquest dimarts al matí.

L'alcalde de Reus, del PDeCat, també ha afirmat que la construcció de les obres de l'estació que ha de connectar l'aeroport de Reus amb el d'El Prat-Barcelona finalitzaran, aproximadament, l'any 2027.

Permetrà "més vols nacionals i continentals"

Reus dona per fet que la futura estació possibilitarà que l'aeroport tingui més vols nacionals i continentals. A partir d'aquí, però, l'alcalde avisa que els acords són per complir-los. "Reus ja juga a la Champions, però estarem amatents, perquè d'aquest tema n'estem escaldats", coincideix la Cambra de Comerç.

L'alcalde de Reus també s'ha mostrat molt satisfet per l'acord entre l'Estat, Aena i el Govern, en una roda de premsa que també han assistit el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, la Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme i Mobilitat i Andreu Martín, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus.

"Economia producitva"

"L'estació intermodal permetrà fer créixer el territori", ha dit el Jordi Just, qui ha qualificat de l'operació com a "economia productiva". Pellicer també ha afegit que "serà una estació per millorar l'economia del territori i millorar la mobilitat dels ciutadans", ja que aquesta nova línia la podran agafar no només gent que vagi a l'aeroport.

Des del govern espanyol parlen d’una inversió de 1.700 milions d’euros entre els anys 2022 i 2031 que es traduirà en 83.000 nous llocs de treball directes i que permetran posicionar Barcelona “com un hub internacional” en l’àmbit europeu. Segons el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, la interconnexió dels tres aeroports —Barcelona, Girona i Reus— farà "molt més competitiu el sistema aeroportuari català" i convertiran Catalunya en un "hub" del transport aeri amb múltiples connexions.

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, també ha sortit a donar un missatge de tranquil·litat: "Serem curosos perquè es faci amb respecte cap a la Ricarda". Altres veus han criticat l'acord, com la CUP o l'Ajuntament d'El Prat de Lobregat, que veuen com la nova ampliació de l'aeroport pot suposar desperfectes pel medi ambient.

 

Imatge principal: L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, valorant l'acord  entre l'Estat, Aena i el Govern / ACN.