Les negociacions entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per investir un nou president del Govern s'estan allargant. Després de 83 dies de les eleccions del 14-F, el diputat del partit d'Aragonès al Congrés Gabriel Rufián ha dit "prou!". 

Així ho ha manifestat en una publicació al seu perfil de Twitter: "222 dies de Govern en funcions. 83 dies des de les eleccions. Prou!". 

TUIT Gabriel Rufián Ya Basta @gabrielrufian

Tuit d'avui de Gabriel Rufián / @gabrielrufian

El candidat a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha anunciat avui des de la seu del partit que, atesa la que considera falta de "predisposició" per part dels junters, apostarà per un govern en solitari. 

Rufián ha compartit el tuit poc després i, així, ha seguit la línia del discurs d'Aragonès i ha defensat la insostenibilitat de la situació que s'ha produït fins ara, a la qual s'hauria de posar punt final.

ERC s'atipa d'esperar

I és que, escudat pels cap de llista d'ERC i part de l'equip negociador, Aragonès ha lamentat que Junts s'ha mantingut "inamovible" en els punts cabdals, el més important, el full de ruta estratègic. I ha insistit que no està disposat a acceptar tuteles. "Amb la pressió d’una repetició electoral no podem seguir negociant perquè l’acord seria dolent, duraria molt poc", és la lectura del cap de files republicà. En aquest sentit, recorda que qui primer va posar sobre al taula la possibilitat que Junts es quedi fora de l'executiu va ser el propi Jordi Sànchez. Ara l'emplaça a "complir la paraula". 

Des d'aquest mateix dissabte, la cúpula d'ERC encetarà contactes també amb la CUP i els comuns per recollir més suports a la investidura. Els 9 anticapitalistes ja els tenen lligats. Si sumessin també els 8 dels comuns, Aragonès comptaria amb 50 vots a favor. Per tant, l'aval de Junts és imprescindible. L'encara vicepresident ha garantit que de cap manera buscaran el suport del PSC. Per tant, es dóna per fet que si Junts s'hi oposa, hi haurà repetició d'eleccions. 

Sànchez crida a l'acord

Pel que fa a la formació de Carles Puigdemont, el secretari general, Jordi Sànchez, ha assegurat que mantenen l'oferta d'acord de govern amb ERC, perquè "està a tocar"

Des de Lledoners, on aquest matí ha participat per videoconferència en la cloenda d'un congrés extraordinari del partit, Sànchez ha enviat un avís a Aragonès: Junts mantindrà l'oferiment de facilitar amb quatre vots la investidura si Esquerra tanca un pacte amb "forces no independentistes com els comuns" i la CUP, però aquest suport estarà condicionat.

"No especularem amb les eleccions, però exigirem al pròxim govern de Catalunya, en formem part o no, una seriositat, transparència i lleialtat que ens hauran d'explicar", ha advertit.

 

Imatge principal, Gabriel Rufián / GTRES