El president del Parlament, Roger Torrent, ha començat aquest divendres al migdia una nova ronda de consultes amb els representants dels diversos grups i subgrups parlamentaris. L'objectiu és proposar un nou candidat a la presidència de la Generalitat durant la mateixa jornada d'aquest divendres, després que aquest dijous Jordi Turull li comuniqués per carta la renúncia a la candidatura. Sobre la taula hi ha la recuperació del nom de Jordi Sànchez.

Com l'altra vegada, el president de la cambra durà a terme la ronda de consultes telefònicament, amb l'objectiu de poder anunciar aquest mateix divendres el nou candidat o candidata, i que es pugui sotmetre a un debat d'investidura la setmana vinent.

Aquest mateix divendres al matí, la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, assegurava que hi havia un acord amb ERC i la CUP per a fer efectiva la investidura de Sànchez. No obstant això, el diputat cupaire Carles Riera ha negat aquest pacte i ha insistit que el seu candidat continua sent Puigdemont.

En una carta enviada per Puigdemont al grup de JxCat aquest dijous, el president instava a recuperar la investidura de Jordi Sànchez, fent valer les mesures cautelars de l'ONU que insten l'Estat espanyol a garantir els seus drets polítics. En una altra missiva, el número dos de JxCat recollia el testimoni i acceptava sotmetre's a un debat d'investidura. "És just jurídicament i necessari políticament", argumentava.