La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha obert la porta a estudiar un canvi de configuració de la Junta Electoral Central (JEC) que està formada per vocals designats pel Congrés a proposta dels partits. "Potser sí que s'ha de canviar la configuració, però ara és aquesta", ha afirmat Roldán en una entrevista a Ràdio 4 després de la polèmica pel cas Betancor.

Cs pagava mensualment com a assessor a Andrés Betancor quan aquest era vocal de la JEC entre el 2017 i el 2019 i va participar en debats relacionats amb el procés. Roldán ha considerat "normal" que els vocals tinguin una relació amb el partit que els proposa i ha posat d'exemple que l'actual vocal proposat pel PSOE Juan Montabes va ser regidor i candidat a l'Ajuntament de Granada.

Roldán ha insistit que no és il·legal que Betancor cobrés de Cs i ha remarcat que la JEC no només està formada per vocals proposats pels partits sinó també per magistrats, que són una majoria. "No ens agrada com està configurada, doncs potser s'ha de canviar, però ara la configuració és aquesta", ha afegit.

I ha volgut remarcar que s'haurien de canviar lleis en més àmbits com, per exemple, per impedir que l'exministra de Justícia Dolores Delgado sigui nomenada fiscal general de l'Estat. Roldán ha admès que el terme "fake news" que va utilitzar ahir "potser no és el millor" i ha aclarit que es referia a la reacció del separatisme i no a la notícia en si sobre Betancor i la seva relació amb el partit taronja.

La líder de Cs a Catalunya s'ha dirigit directament al president de la Generalitat, Quim Torra, que ha anunciat una querella contra Betancor, per dir-li que deixi de "manipular, intoxicar i intentar enganyar els ciutadans". Segons Roldán, la JEC no ha tingut res a veure amb la inhabilitació de Torra per desobediència, sinó que ha estat un tribunal. La Junta Electoral Central s'ha limitat, segons Roldán, a aplicar la llei en base a la LOREG.

"No poso en dubte la imparcialitat de la JEC, em semblaria una irresponsabilitat", ha conclòs Roldán per després preguntar si els vocals proposats pel PSOE s'haurien d'abstenir de pronunciar-se quan es tracta d'un recurs presentat pel govern espanyol.