El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que les decisions del TC no marcaran l'agenda de la investidura del president a l'exili, Carles Puigdemont. En una entrevista a RAC1, Torrent ha assegurat que cap tribunal decidirà qui ocuparà la presidència de la Generalitat, un càrrec que, segons ha assenyalat, ara per ara només podria ocupar Puigdemont.

Enmig dels dubtes sobre la unitat del bloc independentista, Torrent ha volgut insistir en la proposta de Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat: "Ho és i ho continuarà sent". Això sí, sempre que hi hagi totes les garanties. "Treballarem políticament per trobar una fórmula per fer la investidura amb totes les garanties. És el moment de la política. Hem de trobar una solució política. Ho farem quan es compleixin les garanties democràtiques i d'efectivitat".

Les garanties

Torrent ha tornat a justificar la decisió d'ajornar el ple d'investidura a la carta de Puigdemont on aquest li demanava les garanties necessàries per assegurar els seus drets polítics. "Vaig constatar que el ple no tenia aquestes garanties i per tant vaig prendre aquesta decisió", ha assenyalat el president del Parlament.

Pel que fa al calendari de la investidura, segons Torrent continua aturat fins al moment que es pugui fer una investidura amb prou garanties i "efectiva". "No hi ha un termini per convocar el ple", ha assenyalat Torrent, que ja ha demanat un informe als lletrats del Parlament que es farà públic previsiblement el proper dimarts.

La conversa amb Puigdemont

Torrent ha explicat com va ser la successió dels esdeveniments de dilluns, el dia que estava programada la investidura de Puigdemont. Torrent ha assenyalat que va comunicar la decisió en primer terme al seu equip i que després va provar de parlar amb el president, sense èxit, abans de fer-ho públic, tal com va avançar El Nacional. Així i tot, no ha aclarit si li va trucar fins a cinc vegades. "El que és important no són els detalls", ha assenyalat, sense insistir en la qüestió.