Junts per Catalunya i ERC intenten reconstruir les relacions que dimarts van quedar esquerdades arran l'ajornament del ple d'investidura. El president, Carles Puigdemont, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, han parlat aquest migdia després que els respectius partits s'hagin reunit i mantingut diferents contactes ahir al vespre i aquest mateix matí per analitzar la situació. Després d'aquella polèmica i de la que ha provocat la publicació dels missatges del president al conseller Toni Comín, la presidenta de JuntsxCat, Elsa Artadi, ha insistit aquest vespre en acabar la reunió del seu grup parlamentari que "només hi ha un candidat i és Puigdemont".

Un cop paït el creuament de retrets que van protagonitzar els dos grups parlamentaris al llarg del dia d'ahir als passadissos del Parlament, la voluntat és "tornar a cosir les costures", en paraules d'un dirigent de JuntsxCat.

Tot i el malestar provocat per l'ajornament del ple, el grup de Puigdemont admet errors de comunicació entre els negociadors i que la informació no va circular amb la fluïdesa que hauria calgut.

ERC va retreure dimarts que no havien rebut la informació que havien reclamat sobre com s'havia de dur a terme la investidura ni el contingut del discurs del candidat, mentre que Junts per Catalunya va responsabilitzar els republicans de no avisar-los que s'ajornaria el ple abans que el president de la Cambra, Roger Torrent, ho anunciés públicament.

La voluntat és evitar que aquestes situacions es tornin a produir reforçant la comunicació amb els republicans. En aquest punt els consellers Jordi Turull i Josep Rull mantindran un paper essencial, a més de la direcció de la qual s'encarrega Elsa Artadi.

WhatsApp Image 2018 01 31 at 21.34.53

Elsa Artadi. Darrera, Laura Borràs

Els diputats de JuntsxCat han analitzat la situació aquest vespre en una reunió a la sala de grups del Parlament que ha començat a les 6'15 de la tarda i ha acabat poc abans de les nou.

A la reunió s'ha constatat el malestar provocat per l'enfrontament amb els republicans però també la voluntat de seguir negociant amb ERC. "Per nosaltres no quedarà", assegurava un assistent.

Els membres del grup de Puigdemont han analitzat també la polèmica per la publicació de missatges que Puigdemont hauria fet arribar al consell Comín lamentant-se per la situació. "Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi", s'exclamava.

Puigdemont ha replicat a aquesta informació a través d'una piulada on insisteix que és el president i que no es pensa arronsar ni fer-se enrere. No obstant, la polèmica pel to i el contingut dels missatges ha polaritzat la jornada al Parlament i ha atiat els rumors sobre la possibilitat d'un relleu en la candidatura a la presidència.

En acabar la reunió Elsa Artadi ha insistit que, tal com va assegurar dimarts el mateix president del Parlament, "només hi ha un candidat i aquest candidat és Carles Puigdemont". "En això és en el que treballem i a això dediquem les nostres energies", ha reblat.