El president, Carles Puigdemont, tampoc no havia estat informat prèviament de la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el ple d'investidura previst per avui a les tres de la tarda, segons fonts properes al líder de JuntsxCat. ERC assegura, en canvi, que Torrent hauria telefonat aquest matí fins a cinc cops al president sense que li agafés el telèfon.

Fonts properes a Puigdemont subratllen que al president "no li consta cap trucada ni cap missatge" de Torrent ni a ell ni a cap dels responsables del grup. "Si es volia comunicar es podia comunicar de mil maneres, en temps i forma", lamenten.

En canvi des d'ERC s'assegura que a les 8.30 h del matí, el president del Parlament hauria trucat a Puigdemont i que, atès que no li agafa el telèfon, hauria repetit la trucada fins a cinc cops.

Fonts republicanes asseguren que des de JuntsxCat se'ls hauria argumentat que Puigdemont no havia despenjat la trucada perquè no té registrat el telèfon del president del Parlament, cosa que hauria enterbolit encara més la relació entre els dos grups perquè interpreta aquest "desinterès" com un menysteniment per la figura del president.

El grup parlamentari ha fet saber poc després que el president del Parlament ajornés el ple la seva opinió contrària a aquesta decisió, igual com la CUP. El cupaire Carles Riera ha reclamat a través d'un tuit que "per lleialtat" el ple sigui convocat per avui.