L’home que va perdre la visió d’un ull l’1 d’octubre, Roger Español, ha assegurat que “ningú del govern espanyol ni de la policia m’ha trucat ni m’ha dit res”, ni tampoc no espera que ho facin, malgrat que ja han passat més de tres mesos del referèndum.

En una entrevista a RAC1, Español ha explicat que “no tenim localitzat” el policia que va disparar la bala de goma -prohibides a Catalunya-, i que presentaran una querella que “esperem que tiri endavant i que qui ho va fer, ho pagui".

­L’endemà de l’emissió del Sense Ficció (TV3) sobre el referèndum, que ha obtingut un 34,4% d’audiència, Español també ha reconegut que “emprenya que neguin tot el que va passar”, davant les evidents imatges de violència policial.

“Ho tornaria a fer”

Com ja es va veure al documental, Español ha reiterat que ha perdut la vista al complet en el seu ull dret, però assegura no penedir-se d’haver passat l'1 d'octubre a l’Escola Ramon Llull. "Tornaria a ser allà, sense cap mena de dubte", ha volgut deixar clar. En aquest sentit, ha posat de relleu el “sentiment de comunitat” que es va crear entre veïns del barri amb què abans ni tan sols havia parlat.

Español ha explicat que durant les vacances de Nadal ha començat a recuperar la normalitat, però que no és ni de bon tros “el mateix que abans”. Així, explica que ho ha passat especialment malament el seu fill de 8 anys, a què li han anat explicant els fets “amb el pas del temps”.

Davant d’algunes acusacions que l’assenyalaven de violent, Español ha volgut deixar clar que “no tinc antecedents” i que “mai no he tingut problemes amb la policia", de la mateixa manera que no es considera violent.