Si algú té experiència en disparar contra l'independentisme és justament la ministra de Defensa. Avui, ho ha tornat a fer, en paral·lel al debat d'investidura del republicà Pere AragonèsMargarita Robles ha mirat sobretot cap a ERC i Junts per Catalunya, als qui ha acusat de plantejar les negociacions per a la investidura "en clau partidista" i de "llançar missatges sobre la independència o l'autodeterminació". Davant d'aquest panorama, la dirigent espanyola ha defensat que "Catalunya necessita un govern que governi de veritat, i no com està passant fins ara".

En una atenció als mitjans aquest divendres al migdia, preguntada per la investidura catalana, Margarita Robles ha lamentat que "les baralles entre ERC i Junts no són una bona imatge del que Catalunya necessita". El que Catalunya necessita, ha afegit, és "un govern que deixi enrere la crispació, la confrontació i que sigui sobretot per a tots els catalans". En canvi, ha criticat la titular de Defensa, "quan es fan plantejaments que deixen fora més de la meitat dels ciutadans, vol dir que serà un govern que no governarà per a tota Catalunya".

"Quan veig que únicament es plantegen qüestions partidistes, missatges sobre la independència i l'autodeterminació, i veig que el dia a dia de la ciutadania hi segueix havent tantes barreres per a la unitat entre els ciutadans i per a l'avenç, em preocupa molt", ha insistit la ministra espanyola. I ha conclòs: "Jo espero que el govern que finalment surti pensi en Catalunya en el seu conjunt, i no només en clau partidista".

En la mateixa línia que Illa

El cap de files al Parlament, Salvador Illa, també s'ha mostrat combatiu en la seva rèplica al debat d'investidura de Pere Aragonès. Considerablement indignat i exaltat, el dirigent socialista ha retret al republicà que hagi triat la CUP com a sòcia. "És això el que pot oferir al país, el suport dels antisistema?", ha qüestionat acusant els anticapitalistes d'"assenyalar els que no pensen com ells" o de provocar "aldarulls als carrers". L'altre gran pilar amb què Illa ha basat el seu discurs ha estat una suposada deixadesa dels Governs independentistes en la gestió del dia a dia. "Què ha de passar, senyor Aragonès, perquè ens unim per millorar el sistema de Salut? No és el moment que faci costat als treballadors de Seat?", li ha preguntat.