L’acusació de terrorisme per part de la Fiscalia als nou independentistes detinguts dilluns per la Guàrdia Civil va ser la gran protagonista del debat de política general que va començar aquest dimecres al Parlament

La portaveu de Cs, Lorena Roldán, va ser qui va encendre més el debat acusant Torra de "jugar amb foc" i mostrant-li una fotografia de l'atemptat de la banda terrorista ETA a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic el 1991 (als CDR detinguts se'ls acusa de terrorisme). "Estem parlant d'explosius, d'objectius, de croquis per atemptar", va insistir Roldán comparant els CDR amb ETA. 

Les reaccions a les paraules de la dirigent unionista no van tardar en arribar: Robert Manrique, assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT) i víctima de l’atemptat d’ETA a Hipercor, va assegurar al No ho sé de RAC1 que aquest tipus de declaracions només tenen una finalitat electoralista.

"És patètic", ha sentenciat Manrique al mateix temps que ha afegit que la comparació "està fora de lloc" i que "és una forma molt barroera d’arreplegar quatre vots".

En la mateixa línia ha acusat Roldán d'"intentar treure un rèdit partidista del dolor dels altres. En l’atemptat d’Hipercor, o del 17 d’agost, els autors de l’atemptat no ens van preguntar a qui votàvem. El fet que es col·loqui el dolor col·lectiu darrere d’una bandera està fora de lloc".