El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va protagonitzar aquest divendres a TV3 una escena on acusava a la cadena pública de "mentir" i ser un "aparell de propaganda independentista" durant una entrevista a Els Matins conduïda per Lídia Heredia.

Aquest comportament va sorprendre als telespectadors, ja que no és habitual que un entrevistat s'encari d'aquesta manera a la periodista, criticant i intentant condicionar la seva manera de treballar. Per trobar un exemple semblant a TV3, ens hem de remuntar a l'entrevista també d'Heredia, en aquella ocasió, a Inés Arrimadas.

On sí que són habituals aquest tipus d'escenes és a la televisió pública alemanya, com ha explicat el corresponsal de TV3 al país, Oriol Serra. Els protagonistes d'aquests comportaments a Alemanya són, ni més ni menys, que els membres del partit d'extrema dreta i xenòfob Alternativa per Alemanya. "No només se’n queixa i l’acusa constantment de “mentidera” i “manipuladora”. També defensa eliminar-ne el fiançament públic", alerta Serra.

I, efectivament, així es pot comprovar donant una ullada als comunicats publicats a la web del propi partit, on acusen l'ARD, la televisió pública alemanya, de fer "propaganda radical d'esquerres" i "difondre l'odi". "No pot ser que tots els ciutadans siguin forçats, amb els seus diners per compensar les al·lucinacions patològiques dels propagandistes d'esquerres", carregaven després de l'emissió d'una pel·lícula distòpica on s'imaginava que els europeus havien d'emigrar a l'Àfrica per la situació política.