“Esperem que no quedi en paraules”. Amb aquests termes s’ha referit el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a la possibilitat d’incloure una casella per a l'escolarització en castellà dins el sistema educatiu català a través de l'article 155. “Tant de bo el que han dit en una reunió privada ho compleixin”, ha instat. Ha defensat que el seu model és trilingüe. La seva estratègia passa per, un cop obert aquest debat, portar-lo cap a aquests termes, en el cas que la proposta de Rajoy passi per la segregació per raó de llengua.

“El nostre model és el del Tribunal Constitucional, que va sentenciar que les llengües vehiculars havien de ser totes dues, de manera conjunta i equilibrada”, ha dit Rivera aquest divendres, després de reunir-se amb una delegació de Societat Civil Catalana. “Després de sis anys de majoria absoluta i de 30 anys sense garantir les dues llengües vehiculars, li demanem que passi de les paraules als fets”, ha insistit.

En aquest sentit, el cap de files de Ciutadans ha assegurat que el “sentit comú” no demana “imposar llengües”, sinó incorporar-ne d'altres, també l’anglès. “Ningú no traurà el català, no ho permetrem, però ningú no impedirà que el castellà sigui llengua vehicular”, ha afegit.

Per altra banda, Albert Rivera ha considerat una “bona decisió” la petició de ple que ha fet Inés Arrimadas si Roger Torrent no desconvoca la investidura de Carles Puigdemont, i ha responsabilitzat el president del Parlament del bloqueig institucional: “Catalunya està bloquejada perquè els separatistes no es posen d’acord”, ha lamentat. En aquest ple que proposen, “hauran de donar la cara, no valdrà amagar-se a Waterloo”, ha afirmat. 

Sobre l’aplicació de l’article 155, Rivera ha dit amb ironia que “semblava que s'havia d'acabar el món, i el món continua”. I ha afegit: “L’únic que no continua és el Govern, perquè no es posen d’acord”. També ha donat suport a la manifestació que ha convocat Societat Civil Catalana per al proper 25 de febrer.