El grup parlamentari de Ciutadans, en solitari, ha registrat aquest dijous la petició d’un ple extraordinari, que anomenen “de desbloqueig”. Com ha avançat la seva presidenta Inés Arrimadas en roda de premsa al Parlament al matí, donen de marge fins dimarts vinent al president de la cambra, Roger Torrent, perquè desconvoqui el ple d’investidura de Carles Puigdemont i obri una ronda de consultes. Si no, forçaran la sessió plenària.

En l’escrit dirigit al president del Parlament, registrat aquest dijous a la tarda, la formació taronja invoca l’article 71.2 del reglament del Parlament, que permet que, a sol·licitud de, com a mínim, dos grups o d’una cinquena part dels diputats -requisit que compleixen- es pugui convocar un ple. El consideren necessari “davant la paràlisi institucional i parlamentària provocada per la decisió del president del Parlament” de proposar Puigdemont com a candidat a la investidura.

És per això que, si no obre una nova ronda de consultes per buscar un candidat alternatiu, des de Ciutadans sol·liciten la convocatòria “immediata i urgent” del ple amb un únic punt de l’ordre del dia: que els diferents grups exposin el seu posicionament “en relació amb la situació de paràlisi institucional creada per la decisió de posar una persona pròfuga de la justícia com a candidata a la investidura”.

 

Malgrat que, en el seu informe, els lletrats del Parlament van posar en mans dels grups parlamentaris la possibilitat d’impulsar un “acte equivalent” a una investidura fallida per posar en marxa el rellotge, Arrimadas li ha volgut donar un contingut estrictament polític. “No hi ha millor transparència que anar tothom al ple del Parlament per a exposar quin és el plantejament de cada partit”, ha defensat la líder de Ciutadans.