Segona visita del líder de Ciutadans, Albert Rivera, al Parlament en menys d'un mes. Si la primera vegada que ho va fer va ser en motiu dels dos anys del 6 i 7 de setembre i va aprofitar per amenaçar el president Quim Torra i vendre una Catalunya "arrasada", en la d'aquest 1 d'octubre ha pintat una Catalunya on hi ha "terrorisme" i ha aprofitat les detencions dels CDR de la setmana passada per posar més pressió als socialistes. 

Durant la reunió del grup de Ciutadans que ha tingut lloc a la cambra catalana aquest dimarts, Rivera ha lamentat que el PSC es vulgui abstenir en la votació i els ha preguntat si, realment, prefereixen "Torra abans que la convivència". Malgrat que amb el suport del PSC la moció tampoc en tindria prou per prosperar, Rivera ha carregat contra els socialistes acusant-los de donar suport a l'independentisme. 

"No dono crèdit que, en un moment històric com aquest, que està tornant el terrorisme per defensar el separatisme a Catalunya, el PSC no estigui al costat de la convivència en aquesta moció de censura", ha apuntat en aquest sentit.

Rivera, que s'ha fotografiat amb els diputats de Ciutadans dins l'hemicicle amb una bandera espanyola i catalana, ha acusat Torra d'"aplaudir" i "legitimar" la violència i s'ha preguntat "què més ha de passar" perquè el president espanyol, Pedro Sánchez, actuï. Malgrat que l'Audiència Nacional no ha acusat finalment els set detinguts dels CDR per tinència d'explosius, Rivera ha assegurat que tenien "Goma 2" i "armes de foc" i ha acusat Torra d'aplaudir-los. 

Amb aquest argument, el líder de Ciutadans ha assegurat que Torra "no pot passar un dia més al capdavant de la seguretat pública" i ha anunciat que demanaran a la Fiscalia que investigui les "connexions" entre Torra i la violència. Per tot això, Rivera ha demanat una reunió d'"Estat" amb Sánchez per "tornar a posar a Catalunya on es mereix", "S'ha d'aplicar la Constitució", ha dit, invocant de nou a l'article 155.