El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha tornat aquest divendres al Parlament de Catalunya i ho ha fet per commemorar el segon aniversari de l'aprovació de les anomenades lleis de desconnexió del 6 i 7 de setembre del 2017, que ell ha definit com un "cop d'Estat postmodern". Després de reunir-se amb el grup parlamentari de Cs dins la cambra catalana, Rivera ha comparegut davant dels mitjans escortat per totes les primeres espases del partit, i ha aprofitat per carregar contra l'independentisme i el president Quim Torra. 

En aquest sentit, el líder de Ciutadans ha avisat Torra que ha de complir les resolucions judicials i que si hi ha sentència per als presos, l'hauran de complir. Si no ho fan, ha vaticinat, acabarà com el Govern anterior, a la presó o "fugint". "Torra només té un camí democràtic: o compleix o passarà a ser un delinqüent", ha dit en aquest sentit. Rivera ha volgut insistir, en una breu declaració als mitjans en què no ha acceptat preguntes, que en democràcia s'han de "complir les lleis" i que "fora la Constitució" només hi ha "la selva".

20190906 REUNIO GRUP PARLAMENTARI CIUTADANS Sira Esclasans i Cardona 002

"Ningú ha fet tant de mal a Catalunya com els colpistes del 6 i 7 de setembre"

El president del partit taronja també ha defensat que "Espanya és un país democràtic" on no es persegueixen les idees, i en aquest sentit ha posat com a exemple que partits independentistes puguin tenir no només representació sinó també grup propi al Congrés. Amb tot, Rivera, com si ell ja els hagués condemnat malgrat que encara no hi ha sentència, ha titllat l'anterior Govern de la Generalitat de "colpista" i d'haver estat els que més "mal" han fet a Catalunya. "Des de Tejero no es veia un atac a la democràcia de tal magnitud", ha seguit.

Per tot això ha avisat que si l'executiu de Torra vol tornar-hi, cal dir-li "prou", i ha assegurat, amb referència a la iniciativa del Tsunami Democràtic com a resposta a la sentència, que el "tsunami ja va arribar". "Va arrasar amb el comerç, amb la seguretat ciutadana, amb el respecte institucional, amb el prestigi internacional de Catalunya i amb la convivència", ha afegit. Amb tot, ha agraït la feina dels seus companys de partit a Catalunya i ha avisat que estan preparats per anar a eleccions.