Albert Rivera només facilitarà la investidura si el PP hi és a l'acord. A la roda de premsa posterior a la primera reunió de grup parlamentari de Ciutadans, el seu líder ha sostingut la seva negativa a facilitar la formació d'un executiu en què Podemos participi, encara que retiri la seva exigència d'un referèndum, com ha apuntat avui Mònica Oltra que podria fer Podemos. Per Rivera, amb l'"economia de mercat" i "el pacte de l'euro" "tampoc no es negocia", i plantejar-se que Podemos accepti aquestes línies vermelles de Ciutadans és "fer que Podemos no sigui Podemos".

Si Rivera no dóna suport a una coalició del PSOE amb Podemos, només queda una opció de formar govern: la gran coalició que planteja Rajoy entre el PP, PSOE i Ciutadans. O això o eleccions, per a les quals Rivera ha dit que està "preparat", tot i que ha afegit que no és el seu escenari preferit.

El president en funcions encara conserva l'esperança que Pedro Sánchez s'avingui a pactar amb ell, tal com demostrava avui amb aquest tuit:

https://twitter.com/marianorajoy/status/685453218437009408

Mariano Rajoy, però, també ha acceptat avui que veu "capaç" Sánchez d'atrevir-se a formar una coalició d'esquerres amb vuit o nou partits, incloent-hi els independentistes. La presidenta andalusa Susana Díaz, després de dies de pressionar el secretari general socialista perquè no pacti ni amb PP ni amb Podemos, ha mostrat a Canal Sur Radio el seu suport a aquesta alternativa, sempre que no es vulneri el que ha qualificat de "línia vermella", que és "la defensa de la unitat d'Espanya".