El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha exigit a l'eurodiputat Javier Nart que, després d'haver decidit abandonar el partit, renunciï al seu escó al Parlament Europeu i al sou que aporta, i que torni al seu lloc de treball.

Després d'afirmar que Nart "ha fet una bona feina" a l'Eurocambra, Rivera ha dit que li agradaria que no hagués decidit "donar un cop de porta" en marxar de la formació taronja, amb qui va obtenir un escó en les eleccions del 2014 i en les d'aquest any.

Segons Rivera, si un diputat ja no milita en el seu partit, "no es queda amb un sou per a cinc anys, ni amb l'escó i els recursos i assessors" que comporta. "Vas al teu lloc de treball i treballes", ha declarat en una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press.

Rivera considera que la posició de Nart --que se'n va del partit després d'haver abandonat l'Executiva a finals de juny-- "no és ètica", i suposa un incompliment del compromís que assumeixen per escrit tots els candidats de Cs, per la qual cosa la sortida del partit implica renunciar també a l'escó.