Aixecar-se d'hora per esmorzar a la televisió pública posa de mala llet Albert Rivera. Al setembre de l'any passat ja va perdre els papers en una entrevista a Els matins de TV3, on va acusar pel broc gros la cadena catalana titllant-la de mentidera i d'aparell propagandístic independentista, i avui ha esclatat contra TVE.

Rivera ha mantingut un enfrontament amb el director de Los Desayunos, Xabier Fortes, incriminant la televisió pública espanyola d’haver-se convertit en “TeleSánchez”. El líder de Cs ha justificat aquest terme perquè la direcció de TVE va enviar als partits una carta el passat 16 de setembre ―abans de la convocatòria formal d’eleccions― convocant-los a un debat electoral, fet que prova, segons Rivera, que la cadena espanyola està al servei de l’executiu de Sánchez.

Per aquest motiu, ha demanat sense pèls a la llengua la dimissió de la directora de TVE, Rosa María Mateo, i ha rebatut les explicacions de Xabier Fortes, que li ha recordat que la televisió espanyola treballa en previsió i que va enviar la carta abans de la convocatòria electoral perquè ha de contemplar “tots els escenaris”.

Tota aquesta escena d'un nerviós Albert Rivera s'ha produït el mateix dia de la publicació d'una enquesta on afirma que Vox relegaria Ciutadans a la cinquena posició en les eleccions del 10 de novembre, subratllant així l'enfonsament de la formació taronja, que podria ser la gran damnificada de la repetició dels comicis.