El partit d'extrema dreta Vox relegaria a Ciutadans a la cinquena posició superant-lo en vots i en escons a les properes eleccions del 10 de novembre, segons una enquesta de Sigma Dos per a El Mundo. El sondeig pronostica fins a 28 diputats (24 actuals) i el 10,2% dels vots per Santiago Abascal, mentre que la formació d'Albert Rivera seria novament la gran damnificada -tal i com han indicat les últimes enquestes- passant de 57 a només 22 diputats i el 10% dels vots.

El rotatiu indica que el míting a Vistalegre, la imminent exhumació de Franco i la resposta a la sentència del procés podrien ser elements clau per a què Vox assoleixi tot aquest suport. D'altra banda, el PSOE repetiria com la primera força, però es desinfla respecte les anteriors enquestes, ja que es preveu que aconsegueixi un escó més passant dels 123 de les eleccions del 28-A a 124.

Segons l'enquesta, Pedro Sánchez reduiria considerablement l'avantatge sobre Pablo Casado. El PP passaria dels 66 diputats actuals als 98, sent així el partit que més profit trauria d'un nou escenari electoral i estabilitzant-se com la segona força.

Per contra, Unidas Podemos registraria una lleu davallada passant dels 42 diputats del 28-A a 35. De la seva banda, Més País va irrompre fa uns dies amb força a les enquestes on assolia una desena d'escons, però segons aquest sondeig de Sigma Dos, li pronostiquen 6. Per tant, l'hipotètic suport del partit d'Iñigo Errejón a la coalició de PSOE i Podemos -tots dos tenen 158 diputats, lluny dels 176 actuals- no sumarien prou per obtenir la majoria absoluta al Congrés.

Tampoc arribarien a l'objectiu si el PNB s'unís a aquesta triple aliança, ja que la formació d'Aitor Esteban es mantindria en els 6 diputats. Només el suport dels partits independentistes, amb una abstenció, permetrien investir Pedro Sánchez amb majoria absoluta. ERC baixaria un escó, passant de 15 a 14, i JxCat es mantindria amb 7. Tot i així, difícilment les forces independentistes s'abstindrien després de conèixer la sentència al judici de l'1-O.