El president de Ciutadans Albert Rivera ha confirmat que el seu partit ha ofert a l'exprimer ministre francès Manuel Valls encapçalar la candidatura de la seva formació a l'alcaldia de Barcelona. Ho ha dit després que Valls, afirmés al programa "Els desayunos" de TVE que "estava estudiant" presentar-se a l'alcaldia de la ciutat. 

Rivera ha dit que Ciutadans "està obert a que gent com el senyor Valls estigui present a les nostres llistes". El líder de Ciutadans ha afegit que el seu partit té "les portes obertes al talent" i que "una persona del nivell de Manuel Valls, exprimer ministre francès i un demòcrata convençut es mereix tots els respectes". 

En un atenció als mitjans des de Sant Lorenzo de l'Escorial, Rivera ha afirmat que "si Barcelona tingués un alcaldable com el senyor Valls, seria molt millor que una alcaldessa com Ada Colau", ha afegit.

Si finalment Manuel Valls encapçalés la llista de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona, caldria veure en quina posició quedaría l'actual cap de cartell del partit a la ciutat comtal, Carina Mejías. El mes de gener, i quan el partit encara no havia parlat de candidats, ella mateixa va anunciar que tenia previst presentar-se a les primàries del seu partit per elegir el cap de llista. 

En les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D, Ciutadans va ser la força més votada a Barcelona amb el 23,9 per cent dels vots, per davant d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya.

Les primeres reaccions, les del PP

El primer en pronunciar-se sobre l'ingrés de Manuel Valls a les files de Ciutadans ha estat el Partit Popular, el portaveu de la formació al Congrés Rafael Hernando ha senyalat que Valls "ve d'un fracàs" en el seu país i que no li "estranya" que pugui trobar "aixopluc" en Ciutadans perquè "per molt que es disfressi d'altres coses, el partit de Rivera, té una origen socialista".