Manuel Valls estudia ser candidat a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans. L'exprimer ministre francès, nascut a la capital catalana, ha indicat en una entrevista a Los Desayunos de TVE que "estudia" una oferta que hauria rebut de la formació espanyolista per concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019.

"M'interessaria continuar en el debat independentista i ho estudiaré". Això és el que ha dit Valls i així s'ha donat la notícia, tot i que Cs no ha confirmat oficialment aquesta informació. 

L'exdirigent francès s'ha mostrat contrari al moviment independentista en moltes ocasions i ha assumit un paper rellevant en diversos actes de Cs i Societat Civil Catalana. Durant la campanya de les passades eleccions del 21 de desembre va donar suport a la candidata Inés Arrimadas de la mateixa manera que va participar en actes del PP català. 

Valls era a la capçalera de la manifestació que SCC va celebrar el passat 18 de març a Barcelona i, com ja ha passat en altres ocasions, la seva germana, Giovanna Valls, va mostrar les seves profundes discrepàncies amb la ideologia de Manuel. En aquesta concentració, Valls va fer un discurs explicant que a la seva família el procés havia causat discussions com la continua lluita a les xarxes amb la seva germana. 

El francès no només s'ha mostrat en desacord amb el procés d'independència, també és un ferm defensor de l'entrega dels líders catalans exiliats. Aquest dijous va dir en un col·loqui que va presentar la vicepresidenta del gobern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que Alemanya no té cap altra "solució" que no sigui entregar el president Carles Puigdemont perquè sigui jutjat en uns tribunals espanyols. 

En la mateixa línia, Manuel Valls va subratllar que "El projecte independentista és un carreró sense sortida. No hi ha possibilitat de trecar la unitat d'Espanya, i Europa ha de respectar Espanya". Tot i això, l'exprimer ministre va evitar "posar-se en el tema de la rebel·lió".