"Ahir vam veure a Borrell legitimant les ambaixades de Torra", ha apuntat aquest dimarts el líder de Ciutadans, Albert Rivera. El polític ha fet aquestes declaracions l'endemà que el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, es reunís amb el ministre d'Exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, a Madrid.

La reunió entre les dues institucions, govern català i espanyol, va servir com a trobada iniciàtica per tractar qüestions com la reobertura de les delegacions catalanes a l'estranger o l'ús del català en institucions europees. Molts dels temes discutits no van agradar al president de la formació taronja segons ha assegurat ell mateix en una entrevista al programa Espejo público d'Antena 3. 

"Sánchez no ha de legitimar aquesta conselleria, sinó tancar les oficines que els separatistes estan reobrint a l'exterior". Aquesta és l'opinió que ha expressat Albert Rivera, que ha criticat, a més, el comportament del govern del president Sánchez amb Catalunya

Pel líder taronja, el president espanyol "no pot seguir sent còmplice dels que volen trencar Espanya", a més, ha tractat el govern espanyol d'un govern feble que neix d'una legislatura "esgotada" al Congrés. 

La crítica de Rivera

"Jo estic disposat a parlar de coses que importin a Espanya, però Sánchez ha pres un camí que s'allunya del constitucionalisme", ha denunciat. Segons Rivera, el president espanyol està pagant el "lloguer" de Torra, Rufiàn i Iglesias. Una estratègia que la formació de ciutadans no comparteix i que "no ho farà" mai. 

Rivera ha conclòs: "Ho ha demostrat Macron a França: Europa i el món gira al voltant de noves preguntes que requereixen respostes que ni socialistes ni conservadors poden oferir".