L'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya s'aixecarà automàticament quan es formi Govern. Això és el que va acordar el Senat quan es va decidir aplicar la norma suprema i suspendre l'autonomia catalana perquè el govern del PP agafés les regnes de l'executiu català.

Però el líder de Cs, Albert Rivera, que va sumar forces amb els populars i el PSOE llavors perquè aquest fos el funcionament del 155, ara no les té totes i, després d'escoltar el discurs del candidat a la Presidència de la Generalitat, Quim Torra, exigeix a Mariano Rajoy no aixecar el 155 fins que no s'acabi el procés.

Rivera, que ho ha deixat anar així via Twitter, ho ha fet citant una frase del discurs del presidenciable, concretament quan Torra s'ha mostrat convençut que "en uns dies s'aixecarà el 155 i no tindrem excuses per treballar sense descans per la República catalana".

Aquesta declaració d'intencions no ha agradat gens a Rivera, que s'ho ha pres com una forta amenaça i, després que l'altre dia ja s'enganxés amb el president espanyol al Congrés per qui lidera la repressió contra Catalunya, ara l'emplaça a no complir amb allò que es va votar al Senat.

Precisament Rajoy ha parlat mentre Torra feia el seu discurs d'investidura, però ho ha fet de manera més suau, només lamentant-se que "no ens agrada", mentre ha insistit en la idea que Torra no és representatiu del que és Catalunya i ha advertit que el seu govern farà complir la llei i la Constitució. 

Això sí. Instants després que Rivera fes el tuit, el govern del PP ja ha advertit el possible nou Govern que estarà "vigilant" per si Torra no compleix amb la seva legalitat.