El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha subratllat avui que, en espera de jutjar Quim Torra pels seus fets si és elegit president de la Generalitat, el que n'ha vist i sentit no li agrada.

Rajoy, en un acte del PP a Jerez mentre en el Parlament intervenia Torra en la primera jornada del ple que debat la seva investidura, ha reiterat que el jovern espanyol garantirà a tota hora el compliment de la llei.

Torra, a l'inici del seu discurs d'investidura, ha reivindicat Carles Puigdemont com a "president legítim" de Catalunya i ha promès ser "lleial al mandat de l'1-O" per "construir un Estat independent en forma de república".

Per al cap de l'executiu espanyol, que ahir va criticar també el tenor d'alguns tuits publicats pel candidat a president, el que ha sentit a dir a Torra no és representatiu de què és Catalunya.

No obstant això, no ha volgut fer més judicis de valor sobre el candidat i, igual com va fer ahir, ha demanat jutjar-lo pels seus fets si arriba la presidència de la Generalitat.

Rajoy ha subratllat que Catalunya necessita un govern ara, que compleixi la llei i que governi per a tothom amb independència de què votin els uns i els altres.

I igual com va fer també ahir en un altre acte a Cadis, ha garantit que el govern espanyol farà complir la llei i la Constitució, que es mantindrà la unitat d'Espanya i que ningú no podrà actuar contra la igualtat de tots els espanyols, perquè aquesta és la base de la democràcia.