El líder de Cs, Albert Rivera, i la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, han lloat aquest dijous el discurs polític del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, durant l’acte institucional de celebració de la patrona del cos a la comandància de Sant Andreu de la Barca.

Per la seva banda, Rivera ha defensat en una entrevista a TVE, que el parlament de Garrido no sap "si va ser oportú o no", però ha assegurat que a ell no li molesta "res”. “És al·lucinant que calgui demanar perdó perquè una força de seguretat de l’Estat tingui presència a Catalunya”, ha insistit.

En aquest sentit, Rivera ha recordat la votació al Parlament sobre la sortida de la Guàrdia Civil de Catalunya etzibant: ”No volen guàrdies civils perquè detenen els comandos que tenen explosius” i justifica que “no podem criticar a una persona que representa l’Estat que faci un discurs constitucionalista”.

D'altra banda, la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, que va assistir a l'acte de la Guàrdia Civil, ha considerat que el discurs de Garrido va ser "impecable", i ha remarcat que no entén per què s'ofenen els Mossos d'Esquadra.

En declaracions a SER Catalunya, Álvarez de Toledo ha qualificat el parlament d'una claredat i oportunitat notables, i ha subratllat que va parlar de la legalitat i la defensa de l'ordre constitucional per la qual cosa, segons ella, "no va haver-hi absolutament res que mereixés una reacció com la que es va produir. Va haver-hi un element de sobreactuació dels comandaments dels Mossos".

"Ens escandalitza que un guàrdia civil defensi la legalitat, però no ens escandalitza que un cap dels Mossos d'Esquadra estigui processat per delictes de rebel·lió", ha qüestionat Álvarez de Toledo.