El líder de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha assegurat aquest dimarts que els partidaris de la independència no poden estar contents amb la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez: "Els qui volíem portar el procés cap a la República és lògic que estiguem emprenyats".

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que el Govern ha de triar entre dos camins: un que porta a la independència i l'altre que porta a "una millora de l'autonomia" i ha dit que recórrer els dos alhora és incompatible.

"Cap als dos costats alhora no s'hi pot anar. Hem de deixar d'enganyar la gent amb una perspectiva de negociació amb l'Estat que només ens porta cap a l'autonomisme", ha resolt el diputat anticapitalista.

Considera que la reunió d'aquest dilluns entre els dos presidents només permet el camí cap a una millora de l'autonomia i la CUP ho desaprova: "Tot allò que sigui avançar en el diàleg amb l'Estat per millorar l'autonomia per a nosaltres és anar cap enrere".

Així, la CUP considera que el Govern espanyol mai no voldrà negociar el dret d'autodeterminació de Catalunya, i lamenta que la Generalitat vulgui "mantenir la il·lusió" que algun dia arribarà.

Pressió als partits

La CUP considera que ha arribat el moment en què la ciutadania partidària de la independència dirigeixi "la pressió i la mobilització" cap als partits polítics catalans, i no cap a l'Estat.

"Comencem a instituir la República", ha conclòs Riera, que considera que els ciutadans han lluitat per una república que ara el Govern no pot frenar a través d'un pacte amb el Govern espanyol.